Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

Att stå emot tabletter

Av dolphin - 10 maj 2011 21:18

Under lång tid av min sjukdomstid åt jag många olika tabletter. Det var en nödvändighet för att klara av tillvaron. Några av tabletterna blev jag beroende av, men lyckades till slut med hjälp av en psykoterapeut att sluta. Idag äter jag inga mediciner över huvudtaget. När jag slutade med de sista tabletterna märkte jag att jag fick tillbaka mina tankar. Jag kunde tänka ordentligt igen. Jag kunde komma ihåg saker bättre.


Tabletterna lindade in mig i en liten skyddsbubbla, som jag behövde få vara i under speciell tid av sjukdomen. Den bubblan var ganska behaglig emellanåt. Jag levde, men slapp ändå liksom på egen hand behöva hantera alla intryck och tankar som man dagligen utsätts för. Jag saknar det ibland. Att bara kunna ta en tablett och så blir allt bättre och lättare.


Psykoterapeuten sa det att nästa steg blir att lämna in de överblivna läkemedeln till apoteket. Jag vet att jag borde ha gjort det för länge sedan, men det känns som en liten snuttefilt i medicinskåpet. Den finns där, som en liten säkerhet fall i fall. Det känns som en stor trygghet för mig, men ändå inte.


Två gånger sedan jag slutade med tabletterna har jag varit oerhört nära att ta en i alla fall. En sådan dag var idag. Jag har motstått frestelsen, men det skulle vara så skönt att känna det lugnet. Slippa kunna fullfölja alla tankebanor, som dyker upp. Bli inlindad i bomull om bara för en liten stund i alla fall.


Acceptans är ett nyckelord fick jag lära mig på en stresshanteringskurs. Att acceptera alla tankarna man har utan att värdera dem. Det är svårt. Det är nyttigt. Det kräver övning. Det kräver tålamod.


Jag ska försöka. Jag har kommit långt. Jag har jobbat hårt med mig själv och mitt eget beteende. Det tar tid. Lång tid. Jag ska försöka. Jag vill klara det!


 
 
Baraa

Baraa

10 maj 2011 23:27

Det har du rätt i. Man ska försöka undvika tabletter så mycket som det bara går. De ger en tillfällig lösning och problemet återstår.

http://person.bloggplatsen.se

 
sus

sus

11 maj 2011 11:34

I en krisperiod kan ju tabletter vara skillnaden mellan "Liv å död" då e dom bra att ta till..Men de e ju ack så lätt å fastna i ett beroende, å då har man ju bara skaffat sig änne ett problem. -Strongt av dig att du klarar dig utan :)

http://dusisus.bloggplatsen.se

dolphin

11 maj 2011 16:42

Jag hade aldrig klarat mig utan tabletterna, när jag var som sjukast. Det är bra att det finns mediciner. Nu har jag kommit en bit på väg och klarar mig troligtvis utan just nu i alla fall.

 
Ingen bild

http://frujossan.bloggplatsen.se

11 maj 2011 16:55

hejsan jag vet precis hur du menar med "skyddande tabletter" eller vad du skrev.

Jag har ätit antidepressiv medicin i 6,5år. Dels pga min depression och dels pga mina tvångstankar. Nu har jag slutat med dem eftersom jag fick biverkningar som inte var så bra.

det kändes som om myror kröp i knävecket och mådde dåligt. Gått upp i vikt av tabletterna + massor av svättningar.

Jag slutar med tabletterna och nu mår jag toppen. Inget myrkryp, inga svättningar, men viktnedgången har jag inte sett röken av. Men det kommer så småningom. Är ca 2 veckor sedan jag slutat med dem.

dolphin

12 maj 2011 21:32

Skönt att du mår bättre! Jag hoppas också på viktnedgång. Har inte sett viktuppgången som samband med tabletterna, men det stämmer helt med tiden jag ätit dem för att det skulle kunna höra ihop.
Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dolphin - 13 oktober 2011 20:54

Oj, vad trött jag är. Jag är som sagt inne i ett bakslag, som är det längsta och tuffaste sedan väggkraschen. Jag har haft på tok för många stressymtom, så nu har jag fått börja med mediciner igen. Jag som verkligen inte ville det, men insåg att jag ...

Av dolphin - 5 oktober 2011 18:08

Jag har fått ett bakslag och det känns som ett rent h****e. Jag har känt att det varit på gång, men trodde att jag hade kontroll på det. Sömnen har blivit urkass, yr, magont, hyperventilat, panikångestattacker mm. Det är sååå jobbigt.   Förra vec...

Av dolphin - 27 september 2011 11:20


Jag har varit ganska stressad ett längre tag nu och märkt av kroppens signaler väl. Det jag inte gjort är att jag valde att inte ta dem på tillräckligt stort allvar. Kroppen är dock smart. Om man inte lyssnar, så tar den i lite hårdare. Igår på jobbe...

Av dolphin - 19 september 2011 21:19

Att falla tillbaka i gamla vanor är oerhört enkelt. Jag arbetar på samma arbetsplats, som när jag blev utbränd. Förut var jag högst ansvarig där, men nu är jag en vanligt anställd. Jag trivs oerhört bra med att ha fått möjlighet att kliva tillbaka et...

Av dolphin - 29 augusti 2011 21:44

Jag håller just nu på att gå en internetbaserad kurs för att bygga upp självkänslan med hjälp av KBT. Jag har kommit en bit in i kursen och har hamnat i en fas, när jag blir ganska ledsen. Jag har med hjälp av övningar i kursen börjat inse vad mitt e...

Presentation


Här inne kommer ni att kunna läsa om livet efter en väggkrasch, om vägen tillbaka.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards