Direktlänk till inlägg 5 maj 2011

Att komma ihåg sig själv

Av dolphin - 5 maj 2011 21:38

Just nu är det en väldigt intensiv period. Det har varit en ganska slitsam period på jobbet med otroligt mycket att göra. Maken har också haft mycket på jobbet och oftast arbetat extra långa dagar. Det har varit påsk- och valborgsfirande. Barnen har haft diverse saker, som det krävts närvaro och engagemang av mig i. Ovanpå det kör jag en ganska kraftig pollenallergi, som bland annat innebär extra trötthet och irritabilitet.


Jag har gått och lagt mig alldeles för sent på kvällarna och därmed sovit alldeles för lite. Jag har bälgat i mig kaffe, för att orka dagarna. Jag har kört på i full fart, som en robot. Det är i sådana här lägen jag har så oerhört lätt för att falla tillbaka, vilket jag också gjort denna gång. Jag har insett det nu. Det är så lätt att prioritera bort sig själv i ett sådant läge.


Det är egentligen då, som man borde prioritera sig själv högst. Vara extra snäll mot sig själv. Ge sig själv tid att landa. Ge sig själv tid att bara ta det lugnt. Ge sig själv tillräckligt med sömn. Säga nej till en del måsten och krav, som kanske trots allt inte är helt nödvändiga.


Att be om hjälp är också viktigt. Tidigare hade jag oerhört svårt för att be om hjälp. Duktig prestationsprinsessa, som jag vill vara. Nu har jag blivit bättre på att be och hjälp och ta emot hjälp om den erbjuds, även om jag skulle kunna göra det ännu mera. Det tar tid att lära om.


Idag bad jag i alla fall maken komma hem lite tidigare. Han tog med barnen ut en stund. Jag hade en stund helt för mig själv. Det var längesedan. Jag lade mig ner på soffan. Tänkte bara ligga där en liten stund och landa lite. Jag råkade somna och vaknade inte förrän 1,5 timme senare, när familjemedlemmarna kom in igen. Det var då jag insåg hur trött jag är och har varit en tid.


Nu ska jag försöka att vara lite snällare mot mig själv och ge mig själv tid att vila. Jag ska försöka göra något för min egen skull. Det är viktigt.


Gör det Du också! Ta hand om Dig själv och gör något för Din egen skull!

 
 
linnea

linnea

6 maj 2011 14:49

man ska alltid ta hand om sig själv i första hand och tänka på sig själv.. de är så ofta man bryr sig om alla andra och att man lätt glömmer bort sig själv. ta hand om dig :)

http://enligtlinnea.bloggplatsen.se

dolphin

6 maj 2011 17:02

Ja, det är ju först om man själv mår bra, som det blir lättare att hjälpa andra.
Ta hand om dig du med!

 
M

M

7 maj 2011 21:45

Känner igen det där. Och det är så lätt att falla tillbaka. Jag tänker ibland, att om jag kör "gasen i botten" ett tag, så blir det lättare sen.. Helt galet!!!

Bra att du ändå har insikten, och kände, om än lite sent, att ditt välmående var på väg åt fel håll..

Varm kram/Trolltyg

http://trolltygensgalenskap.bloggplatsen.se

dolphin

7 maj 2011 21:57

Mmm, det är klurigt det där. För ett år sedan hade jag kört gasen i botten för länge och fick ett så pass kraftigt återfall att jag blev tvungen att vara heltidssjukskriven ett tag igen.

Min läkare undrade om jag tyckte att det var en smart strategi att köra full fart tills jag kraschade igen, bli heltidssjukskriven, köra för fullt, krascha osv.

Då tyckte jag att det lät ganska bra. Då krävdes det inte så mycket insats från min sida. Insåg sedan att den strategin inte var speciellt smart på sikt. :)

 
Ingen bild

Fågelskådaren...

8 maj 2011 18:07

Vi vår alla försöka se til att inte stressa. Vet av erfarenhet att det inte är så lätt att "se till att få tillräckligt med sömn" om man går och lägger sig 21.30 och inte somnar förran flera timmar senare... Om man nu somnar alls...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dolphin - 13 oktober 2011 20:54

Oj, vad trött jag är. Jag är som sagt inne i ett bakslag, som är det längsta och tuffaste sedan väggkraschen. Jag har haft på tok för många stressymtom, så nu har jag fått börja med mediciner igen. Jag som verkligen inte ville det, men insåg att jag ...

Av dolphin - 5 oktober 2011 18:08

Jag har fått ett bakslag och det känns som ett rent h****e. Jag har känt att det varit på gång, men trodde att jag hade kontroll på det. Sömnen har blivit urkass, yr, magont, hyperventilat, panikångestattacker mm. Det är sååå jobbigt.   Förra vec...

Av dolphin - 27 september 2011 11:20


Jag har varit ganska stressad ett längre tag nu och märkt av kroppens signaler väl. Det jag inte gjort är att jag valde att inte ta dem på tillräckligt stort allvar. Kroppen är dock smart. Om man inte lyssnar, så tar den i lite hårdare. Igår på jobbe...

Av dolphin - 19 september 2011 21:19

Att falla tillbaka i gamla vanor är oerhört enkelt. Jag arbetar på samma arbetsplats, som när jag blev utbränd. Förut var jag högst ansvarig där, men nu är jag en vanligt anställd. Jag trivs oerhört bra med att ha fått möjlighet att kliva tillbaka et...

Av dolphin - 29 augusti 2011 21:44

Jag håller just nu på att gå en internetbaserad kurs för att bygga upp självkänslan med hjälp av KBT. Jag har kommit en bit in i kursen och har hamnat i en fas, när jag blir ganska ledsen. Jag har med hjälp av övningar i kursen börjat inse vad mitt e...

Presentation


Här inne kommer ni att kunna läsa om livet efter en väggkrasch, om vägen tillbaka.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards